Karabük'te 2014 Yılın Adamı
Yaklaşık 4-5 ay kadar önceydi, Karabük’te hemen hemen her yerde asılı olarak gördüğüm 5 litrelik pet damacanalarda mavi kapak toplanıyordu. Kim veya kimler topluyor ve bu topladıkları mavi kapakları ne yapıyorlardı? Merak ettim üzerinde yazılı telefon numarasını aradım Murat Yıldız ile tanıştım fakat telefonda sağlıklı bir iletişim kuramamıştık.
Son günlerde sosyal medyada çıkan “mavi kapak” ile ilgili yazılar nedeniyle tekrar bir araştırma yaptım ve öğrendiklerim karşısında hayret ettim. Murat’ı hemen işyerime davet ettim.
“O BİLİNMEYEN BİR KAHRAMANDI”
Sohbet ettikçe evli iki çocuk babası 37 yaşındaki Murat Yıldız’ın hayatının, 2001 yılında geçirdiği ani bir iş kazası sonucu nasıl değiştiğini ayrıntılarıyla öğrendim.
İşte Murat Yıldız’ın ibret alınacak hayat hikayesi;
“Tekirdağ’da çalıştığım işyerinde çatıdan düştüm, nasıl olduğunu ve o andan sonrasını hiç hatırlamıyorum. 2 ay yoğun bakım ünitesinde komada yatmışım, tedavi gördüğüm hastanede yapılan müdahaleler sonucu doktorlar beni tekrar hayata döndürdü fakat yürüyemiyor ve konuşamıyordum. Konuşmayı unuttuğumu zamanla düzeleceğini söylediler. Konuşmakta güçlük çekiyordum ama en kötüsü yürüyemiyordum. İstanbul’da aylarca fizik tedavisi gördüm çok zor günler yaşadım mucize eseri kurtuldum aradan geçen aylar sonrası sağlığıma kavuşabildim.”
Yaşadığı zor ve sıkıntılı günler sonucu hayata ve insanlara bakışı değişen Murat Yıldız’ın aylar süren fizik tedavisi sonucu yürümesi normale dönmüş fakat konuşmasındaki sorun tam olarak düzelmemişti. İlk aradığım zaman telefonda o nedenle sağlıklı iletişim kuramadığımızı karşılıklı görüşmemizde biraz geç ve oldukça mahçup vaziyette anlamış oldum.
“YÜRÜYEMEYENLERİN ÇİLESİNİ BİLDİĞİM İÇİN”
“İstanbul’da tedavim bitince memleketim Karabük’e geldim ve yeni bir işe başladım. İki yıl önce işyerimde pet su şişelerinin mavi kapaklarını toplama kampanyası başlatıldı. Mavi kapaklar toplanıp İstanbul Esenler Belediyesi’ne gönderilecek 170 kilo mavi kapak toplanırsa 1 tekerlekli sandalye gelecekti. O gün aklıma yürüyemediğim günler geldi ve bu kampanyaya destek verdim. Çünkü yürüyemeyenlerin çilesini çok iyi biliyorum. Onların çektiği sıkıntıları günlerce yaşadım.
Evde hazırladığım damacanaların üzerine yazı yazıp Karabük’te her yere asmaya başladım. Karabük ve Safranbolu’da en işlek ana caddelerde ağaçlara, okul, hastane ve alışveriş merkezleri önlerine elimden geldiğince her yere asmaya çalıştım. 2-3 günde bir tek tek dolaşarak bu damacanalarda toplanan mavi kapakları biriktirdim.
“2 YILDA 6 TON KAPAK TOPLADIM”
Mesai saati sonrası herkes evine giderken ben sokak ve caddelere astığım damacanalarda biriken mavi kapakları topladım. Geçen hesap ettim şimdiye kadar 6 ton mavi kapak toplamışım. Bu topladığım kapaklar sayesinde Karabük’te engelli hemşerilerimize 17 tekerlekli sandalye bizzat kendim teslim ettim. Ayrıca 2 ton karşılığı olan 1 tane de akülü tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibine ulaştırdım.
KAMPANYA BİTTİ DİYORLAR BİTMEDİ
Gazetelerde mavi kapak toplama kampanyası bitti diye haber çıkmış ben görmedim. Hayır kampanya bitmedi ben yine topladıklarımı kargoya veriyorum ve 170 kilo kapak karşılığı bir tekerlekli sandalye alıp ihtiyaç sahibine veriyorum. Bunu duyurursanız sevinirim.” dedi.
(Atilla Karaarslan’ın NOTU: Kendi imkanları ile mavi kapak toplayıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığında fotoğrafla o mutluluğu görüntüleyen Murat Yıldız ve engelli vatandaşımızın sevinç ve mutluluğunu özellikle daire içine ben aldım. GÖRÜN BİLİN DİYE…)
ŞİMDİ SORUYORUM
Karabük’te 2014 yılı için YILIN ADAMI KİM?
Ve en önemlisi Karabük’ün en üst düzey yöneticisi tarafından bu yardımsever insana bir TEŞEKKÜR edilmeli mi?
YORUM SİZİN!…
10831