Doğru, Farklı Karabük Haberleri

Güncel

Elif Köse ilk 100 günü değerlendirdi

Karabük-BATITV

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi ( SAKEM ) Aslanlar Şubesinde bir araya geldiği Karabük ve Safranbolulu basın mensuplarına Belediye Başkanlığı görevine başlamasının ardından geçen ilk 100 günde yapılan çalışmaları anlattı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Abdullah Çakır, İlçe Başkanı Bahtiyar Acar, İyi Parti İlçe Başkanı Bilal Arslan, Başkan Yardımcısı Halil Bakkal ile çok sayıda basın mensubunun katıldığı kahvaltılı toplantıda konuşan Başkan Köse, 16 Temmuz itibari ile ilk 100 günün dolduğunu, ilk 100 günde neler yapıldı, neler yapılacak, bunu basınımızla birlikte değerlendirmek ve kamuoyu ile paylaşmak adına böyle bir toplantı düzenlediklerini söyledi.

 

Güzel Bir Ramazan Ayını Halkımız İle Birlikte Geride Bıraktık

 

Yerel seçimlerin ardından mazbatanın alınması ile birlikte oldukça yoğun bir tebrik süreci yaşadıklarını kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse; “ Bu sürecin ardından ilk etkinliğimiz malumunuz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı oldu. Bu ilk etkinlikte Cumhuriyet Halk Partili bir belediye olarak farkımızı biraz olsun hissettirmek adına güzel bir etkinlik yaptık ve o coşkuyu da Safranbolu halkı hissetti diyebilirim. Akabinde Ramazan ayına girdik. Ramazan ayında eski düzeni çok fazla bozmadan ancak üzerine ilaveler yaparak Mahallelerimizde iftar programları düzenledik. Mahalle İftarlarında 13. 950 kişi ile birlikte oruçlarımız açtık. Bu ciddi bir rakam. Bununla birlikte Merkez Camiinin altında da sabit bir iftar soframız Safranbolulu hemşerilerimize hizmet verdi. Yine Ramazan ayı içerisinde 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını da yaşadık. Burada gençlerimizle bir arada daha coşkulu kutlayalım düşüncesi ile bir konser düzenledik ve milyonların hala büyük bir beğeni ile takip ettiği Yeni Türkü grubunu ilçemize davet ettik. Oldukça coşkulu ve keyifli bir akşam oldu” dedi. Belediye Başkanı seçilmesinin hemen akabinde Safranbolu Belediyesine yeniden T.C. tabelasını astıklarını ifade eden Başkan Köse; “ Bu bizim için çok önemli idi. Aslına bakarsanız onun her zaman orada olması gerekiyordu. Akabinde Ankara’ya giderek Atamızı ziyaret ettik. Yine Mayıs ayı içerisinde Anneler gününü oldukça güzel bir etkinlikle kutladık. İlçemizdeki en yaşlı 3 annemizi ve şehit annelerimizi ziyaret ettik. Hem onlar hem de bizler çok mutlu olduk. Etkinliğin amacına ulaştığını düşünüyorum” diye konuştu.

 

Temizlik Çalışmalarına Hız Verdik

 

Seçim çalışmalarında da sık sık dile getirdiği temizlik çalışmalarına da değinen Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse; “ Öncelikle yeni Temizlik İşleri Müdürümüzü değiştirdik ve yeni Müdürümüzle şehirde neler yapabiliriz bunları konuştuk. Şu anda çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Konu ile ilgili en son geçtiğimiz hafta Safranbolu halkı ile başlattığımız ve ilk etapta 3 farklı noktadan yola çıktığımız Temizlik Kampanyası yürüttük. Çok keyifli idi. Katılımın yoğun olması bizleri sevindirdi. BU vesile ile buradan Safranbolu halkına sesleniyorum: Temizlik olayına hep birlikte sahip çıkmalıyız. Bunu sadece belediyeden beklememek gerekir. Ne yazık ki cadde ve sokaklara yine çöp atılmaya devam ediyor ama biz vazgeçmeyeceğiz” dedi.

 

Esnaflarımız İle Ortak Konuda Buluştuk

 

Yine seçim öncesinde de ifade ettiğimiz gibi Safranbolu ile ilgili alacağımız kararlarda vatandaşlımızla istişare içerisinde olacağımızı söylemiştik. Bu bağlamda Tarihi Çarşıda ki bazı çalışmalarımız ile ilgili burada ki vatandaşlarımız ve esnafımız ile bir araya geldik. Burada hemen hemen tüm esnafımız ile ortak görüş içerisinde karara vardığımız lokum ikramı ile ilgili bir açıklama da yapmak istiyorum. Bu konu ile ilgili yerli ve yabancı misafirlerimizden sayısız rahatsız oluyorum mesajları ve telefonları aldık.  Bakınız bu sıhhi olarak ta sağlıklı değil. Arabaların geçtiği noktada ve sürekli aynı tabak.  Esnafımızın yüzde 99’u ile birlikte değerli bir ürünümüzün zorla verilmeye çalışıldığı ve itici bir görüntü olduğu konusunda fikir birliğine vardık. Elbette bizim kültürümüzde ikram var. Ancak misafirlerimizin bu lezzeti dükkânlara girerek tatması daha mantıklı” şeklinde konuştu. Etkinliklerin yoğun olduğu ir döneme denk geldiklerini belirten Başkan Köse, “Yine göreve başladığımız dönemde Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezinin yılsonu sergileri ve geleneksel yemek yarışmasını da hep birlikte yaşadık. Güzel bir etkinlik oldu.  İnşallah jüri üyelerimizi ile aldığımız bir kararla önümüzdeki yıl yarışmamızı canlı performans olarak düzenleyeceğiz” dedi.

 

Festival Çok Daha Geniş Kapsamlı Olacak

 

Uluslar Arası Altın Safran Belgesel Film Festivaline de değinen Köse şöyle konuştu; “ Bu yıl 25- 28 Eylül tarihleri arasında 20. sini düzenleyeceğiz. 20. Yıl önemli bir basmak. Festival Komitesi olarak yaklaşık bir aydır hazırlıklarımıza başladık. Yoğun bir şekilde de çalışıyoruz. İnşallah festivalin bu yıl çok katılımlı, halkın içerisinde olduğu, keyifli, eğlenceli ve yoğun içerikli bir festival olmasını sağlayacağız. Malumunuz festival her yıl belediyeye kalmış. Ancak bildiğiniz gibi bizim festivalimiz uluslararası ve amacına ulaşabilmesi için Safranbolu’da yaşayan her kesin elini taşın altına koyması gerekiyor.

 

Mahalle Toplantılarımıza Başladık

 

Bir program dâhilinde her mahallemizi ziyaret edeceğimizi ve sorunları yerinde birebir halkımızdan dinleyeceğimizi ifade ettiklerini söyleyen Başkan Köse; “ Bu bağlamda ilk toplantımızı Barış Mahallemizde gerçekleştirdik.  Katılımın yoğun olduğu güzel bir toplantı oldu. Mahalle toplantılarımız her hafta mutlaka iki mahallemize giderek bu toplantılarımıza devam edeceğiz” dedi.

 

Huzur Haklarımızı Burs Olarak İhtiyaç Sahibi Çocuklarımıza Veriyoruz

 

Başkan Köse, meclis toplantılarında alınan huzur haklarının Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Partili Meclis Üyeleri olarak bir havuzda toplamıyoruz ama her üyemiz bir çocuk okutsun ya da ihtiyaç sahibi bir aileye yardım etsin dedik. Bunun gerçekleştiğini görmekte beni ziyadesi ile mutlu ediyor. Bu anlamda tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Bununla birlikte meclis toplantılarımızda şeffaflığı ön planda tutacağımızı söylemişti. Meclis toplantılarımız sosyal medyada canlı olarak yayınlıyoruz” diye konuştu.

 

Yüzme Havuzu Tesislerimizi Yeniden İlçemize Kazandırdık Malumunuz ilçemizde sosyal etkinlik yapacak alanımız yok, yeşil alanımız çok az diyerek konuşmasını sürdüren Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse konuşmasını şöyle sürdürdü; “ Tek sosyal tesisimiz yüzme havuzu tesisi. Bildiğiniz gibi burası atıl bir durumdaydı. Orayı yeniden kullanılabilir bir duruma getirdik. Havuzumuz haftanın altı günü kullanılabiliyor. Gelen talep üzerine Cuma ve Cumartesi kadınlara onun haricindeki günler de ise karışık olarak vatandaşlarımız havuzdan faydalanabiliyor. Yine burada oluşturulan Kafeteryada da fiyatlar oldukça uygun.  

 

En Önemli Sorunlarımızdan Birisi Otopark

 

Otopark sorununun Safranbolu’nun en büyük sorunlarından birisi olduğunu vurgulayan Başkan Köse; “ Kapalı otoparkı çok kısa sürede yapma şansımız olmadığı için şu an Çarşının ve Kıranköy’ün keşmekeşinden bire an evvel kurtulmamız için bir an önce karar almamız gerekiyordu. Bu da otoparkların ücretli olması. Yine bu konuda eleştiriler aldık ancak süreç doğru bir karar aldığımızı gösteriyor. Araç kiralayanla, alıp satanlar ya da akşama kadar boş yere işgal edenler işi olan vatandaşlarımızı engelliyordu. Pilot olarak merkezde başlattığımız uygulama ile ilk yarım saat ücretsiz, ondan sonraki bir saat içi ödeyeceğimiz rakam ise 5 lira. Yani bir buçuk saat için 5 lira ödüyorsunuz. Buna Karabük’te 6 lira ödüyorsunuz. Aslında abartılacak ya da tepki gösterilecek bir durum da yoktu ki, niyetimizin yalnızca vatandaşın cebinden para almak olmadığını görmüş olmalılar diye düşünüyorum. Çünkü konu ile ilgili teşekkürler de gelmeye başladı. Yine otopark ile ilgili meclisimizde aldığımız bir kararla otopark alanlarını biraz daha genişleterek,  ihale edeceğiz. şartımız ilk yarım saat yine ücretsiz olacak. Bu ihalede Karabük’teki sistemi örnek aldık. Yani biz de Karabük Belediyesinin örnek davranışını kendimize örnek alarak çocuk okutacağız, ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunacağız. Bunu da bir vakıf aracılığı ile yapacağız.

 

Sosyal Belediyecilik Anlayışı İle Vatandaşla İç İçeyiz

 

Sosyal Belediyecilik anlayışı ile çalışmalara devam ettiklerini kaydeden Köse; “ Bu kapsamda hasta ziyaretleri, hoş geldin bebek ziyaretlerimiz devam ediyor. Bunlara ek olarak taziye çadırı projemiz var. Üç ayrı taziye çadırı aldık. Cenazesi olan vatandaşlarımızın bulundukları mahallede hemen çadırımızı kuracağız. Çadırda ihtiyaç ne ise çay, pide gibi onlar anında hazır olacak. Bu anlamda cenaze sahibinin maddi manevi yanında olacağız. Değerli basın mensupları eğer dikkat ettiyseniz konuşmalarımız genelde sosyal projeler. Çünkü ekonomik bakımda ülke olarak dar boğazdan geçiyoruz. Şu anda yapacağımız en önemli şey tasarruf tedbirleri uygulayarak önümüzü görebildiğimiz noktaya kadar ayakta kalmaya çalışmak. Şu ana kadar belediyemizde her hangi bir sıkıntı yok ancak yatırım yapacak kadar gücümüz yok” dedi.

 

Su Sorununu Çözeceğiz Safranbolu’nun bir su problemi olduğunu dile getiren Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse; Arıtmamız yüzde 90 seviyesinde kaldı. İnşaatın tamamlanması için görüşmelerimiz devam ediyor. Fakat su sadece arıtma tesisi ile bitmiyor. Alt yapımızın da sıkıntılı olduğunu biliyoruz. Bunların yenilenmesi ile ilgili de çalışmalarımızı başlattık ve çok kısa süre içerisinde alt yapı çalışmalarına başlayacağız. Bununla birlikte mevcut bir binamızı kreşe dönüştüreceğiz. İlk etapta bir noktada daha sonra iki noktada Safranbolu Belediyesine ait kreşi hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

 

Kariyer Merkezi Kariyer Merkezinden de söz eden Köse; “ Bu çok ciddi bir proje. Sistem olarak son aşamasında. Belediyemizin kapasitesi belli. Yalnız bizler gelen talepleri de geri çevirmek istemiyoruz. Diyoruz ki biz, talepleri alalım, diğer belediyeler ve iş adamlarımız ile buluşturalım. Bu anlamda da iş adamlarımız bizlerden talepleri istediler. Kariyer Merkezi bu anlamda önemli bir rol oynayacak. Bununla birlikte Köyiçi’nde güzel bir toplantı gerçekleştirdik ve burada geçmişte olan Atatürk heykelini yeni bir peyzaj çalışması eski yerine koyacağız. Burada Köyiçi sakinleri ile ortak bir mutabakata vardık.  

 

Vatandaşlarımız Bitkisel Atıklarını Atmasınlar Bitkisel atıkları toplamak üzere bir firma ile anlaştıklarını ifade eden Köse; “ Safranbolulu vatandaşlarımıza sesleniyorum: Lütfen bitkisel yağları lavabolardan dökmeyip biriktirsinler. Biriken yağları biz bir kaç noktadan firma teslim alacak. Bizim artık çevre kirliliğine mani olmamız gerekiyor. Geri dönüşüm ihalemiz devam ediyor. Yaz Okulları, Parklarda gazoz ve leblebi eşliğinde Türk filmleri izleme etkinliği, acil butonu, evde yaşlı bakımlarından da söz eden Başkan Köse; Halk Masası olarak adı değiştirilen beyaz masanda şu ana kadar 331 talebin 174 tanesi çözüldü, 131 tanesi hakkında çalışmalar devam ediyor. Hayvan severlerle de çeşitli görüşmeler yaptığımız barınak alanımız genişletmek için çalışmalarımıza başladık. Bununla birlikte çocuk parklarımız yenileniyor. Eksiklikleri olanlar tespit edilerek tamiratı yapılıyor” dedi. Basın Mensuplarının sorularını da yanıtlayan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Göreve başladığımız günden bu yana kendilerinden desteklerini esirgemeyen basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bizlere emanet olan bu güzel kenti, gelecek kuşaklara çok daha güzel bir şekilde yine birlikte bırakacağız” dedi. Toplantını ardından Başkan Köse ve basın mensupları bir süre daha sohbet ettiler.   

30710