Doğru, Farklı Karabük Haberleri

Güncel

Karabük'te 7 FETÖ üyesi firarda

Karabük-BATITV

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ-PDY) 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği eylemlerden dolayı pişmanlık duyup örgütten ayrılma isteğinde olan kamu görevlisi ve vatandaşlar için etkin pişmanlık hükümleri çerçevesinde işlem yapılacağını bildirdi.

119 tutuklama 7 firari
Bugüne kadar Karabük il genelinde toplam 267 şüpheli hakkında FETÖ/PDY isimli örgüte üyelik iddiasıyla adli işlem yapıldığının da vurgulandığı açıklamada, “Bunlardan 119’unun tutuklandığı, 107’sinin adli kontrol altına alındığı, 6’sının serbest bırakıldığı, 7’sinin firari olup haklarında yakalama emri çıkartıldığı, 28’inin ise halen işlemlerinin devam ettiği anlaşılmıştır." denildi.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada; "Gerek mevcut soruşturmalar ve gerekse yapılacak yeni soruşturmalar Anayasa’mızda belirlenen ‘Hukuk Devleti’ ilkesi ışığında mevcut mevzuata uygun bir şekilde hassasiyet ve titizlikle yürütülmekte ve yürütülecektir. Bu bağlamda, özellikle Türk Ceza Kanununun 314. maddesi kapsamında silahlı örgüt suçları ile ilgili olarak etkin pişmanlık hükümlerinin kamuoyuna duyurulmasında fayda mülahaza edilmektedir.” ifadelerine yer verildi.

1568