Doğru, Farklı Karabük Haberleri

Güncel

Kardemir'de 400 taşeron işçiye kadro müjdesi

Karabük-BATITV

HAKİŞ Sendikası Genel Başkan Yardımcısı ve Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (Kardemir) A.Ş.’de taşeron firmalarda çalışan 400 işçiye kadro müjdesi verdi.

Kardemir Haddehane meydanında 09.00 – 17.00 vardiya çıkış ve girişinde gerçekleşen miting de çalışanlarla buluşan Çelik İş Lideri Gül, miting alanına kadar işçilerin omuzlarında geldi.Çelik-İş Genel başkanı Gül’e genel merkez ve şube yönetimi eşlik etti.
İşçileri aidat ağacı olarak gören sendikal anlayışı hiçbir zaman benimsemediğini ve işçilerin alın terinin karşılığını alması için gereken mücadelenin sonuna kadar verilmesi gerektiğini ilke edinen bir anlayışla yetiştiklerini belirten Gül, sendikal hayata Çelik-İş’in en önemli olayı olan 1989 grevinde adım attığına ve genel başkanlık görevine de normal günlerde seçilmediğine dikkat çekti.

Kardemir’de hedeflerinin, tüm işçinin birlik ve beraberliğini sağlamak ve ücret eşitliğini yakalamak olduğunu belirten Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Gül, bu konudaki mücadelelerinin devam ettiğini belirtti. Genel Başkan Gül; “Dün 1100 kişiyi o rakamlara getirdik. Bugün de olmazsa olmazımız, birlikte mücadele ettiğimiz, Kardemir’de alt işverenlerde çalışan 400’e yakın arkadaşımızın Kardemir kadrosuna alınması, şimdi bunun mücadelesini veriyorum. Alt işveren diyoruz, hukuki terimi de alt işveren. Biz altlarda, diplerde yokuz, sizi hep zirvelere çıkardık. Bizim şampiyonluğumuz, hedefimiz Kardemir işçisinin zirvesidir. Benim şampiyonluğum odur. Bu arkadaşlarımızı alt işverenden kurtarıp Kardemir kadrosunu alıyoruz. Biz Kardemir işçisini hep şampiyon yaparak zirvede tutacağız. Bu yetmez. Bugün mevcut kadroda çalışan arkadaşlarımızın farklı kadrolarda, farklı işlerde çalıştığını biliyoruz. Bunun düzeltilmesi içinde çalışma başlatıyoruz. Kadro çalışmaları başladı ve bu süreç uzun bir süreç olacak. Bunu da başaracağız. Bunu da başardıktan sonra huzurunuza geleceğiz. Birlik ve beraberliğinizi bozmayın, provokasyon yapanlara fırsat vermeyin. Ne zaman birlik ve beraberlik bozulmuşsa o zaman Kardemir işçisi kaybetmiş” dedi.

874