Doğru, Farklı Karabük Haberleri

Güncel

Karabük Valisi Orhan Alimoğlu Avrupa Şampiyonlarını tebrik etti

Karabük-BATITV

Vali Orhan Alimoğlu önceki hafta Antalya’da düzenlenen Uluslararası İFK Eurasia Open Budokai do Kyokushin karate şampiyonasında derece yapan Karabüklü sporcuları kabulünde gençlere önemli mesajlar verdi.

Vali Orhan Alimoğlu, Wushu Federasyonu’nun 2016 yılı faaliyet programında yer alan ve 21-25 Nisan 2016 tarihlerinde Antalya’da yapılan 1. Uluslararası Budakaido Açık Avrupa Şampiyonasında dereceye giren sporcuları makamında kabul etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin beraberinde Budakaido İl Temsilcisi Çetin Çakar ve büyükler 80 kg’da ikinci olan Fatih Mert Gül, +80 kg’da üçüncü olan Aykurt Berkhan Çakar, +18 yaş’ta üçüncü olan Mahfuz Arıtürk’ün hazır bulunduğu ziyarette dereceye giren sporcuları tebrik ederek çeşitli hediyeler veren Vali Orhan Alimoğlu “Girmemiz gereken yarışmalara girmeliyiz, ama girdiğimizde de Türk genci olarak iyi hazırlanarak iyi dereceler elde etmeliyiz. Avrupa Şampiyonasında dereceye girmek kolay iş değil, sizleri tebrik ederim. Ama daima gayeniz uluslararası yarışmalarda her halinizle, her davranışınızla Türk genci dediğin böyle olur dedirtecek şekilde dikkatli, ölçülü ve edepli olun ama yapacağınız sporun da en iyisini yaparak kendinizi göstermeye devam edin. Sizlere inanıyoruz, güveniyoruz inşallah daha iyi dereceler alırsınız. Başta emeği geçen hocalarınız olmak üzere sizleri tebrik ediyorum, başarılarınızın devamını dilerim” dedi.

hZiyaret sonrası Meydan Haber’e konuşan Wushu Karabük İl Temsilcisi Çetin Çakar, “Sayın Valimize gösterdikleri nezaket, uyarı ve tavsiyeleri için teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Buyurdukları gibi sadece sportif alanda değil her haliyle, her davranışıyla bir Türk gencine yaraşır biçimde sporcular yetiştirmeye özen göstereceğiz. Mülki amirimizin desteğini ve güvenini almak bizim için son derece önemli. Tekraren şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Karate Antrenörü Metin Gül de Karabük’ün adını ulusal ve uluslararası arenada yüceltmek için planlı ve disiplinli biçimde çalışmalar yaptıklarına dikkat çekti ve “Yarışmalarda emeklerimizin karşılığını almak bizi gerçekten gururlandırıyor. Ben de bu vesile ile Sayın Valimiz Orhan beye teşekkürlerimi sunarken, gençlerimizi de hangi branş olursa olsun aktif ve düzenli bir şekilde spor yapmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

1045