Doğru, Farklı Karabük Haberleri

Güncel

Çıplak Yamaçlara 110 Bin Fidan

Karabük-BATITV

Karabük Orman İşletme Müdürlüğü Çerçiler Mahallesi’nde yeni bir ağaçlandırma proje çalışması başlattı.
Çerçiler Mahallesi’nde 2006 yılında da ağaçlandırma projesiyle 690 hektarlık sahanın ağaçlandırıldığı belirtildi.
2016 Yılı Ağaçlandırma programları kapsamında yapılan ve arazi hazırlığı tamamlanan 50 hektarlık Çerçiler Mahallesi’ndeki sahada iklim şartlarının dikim için elverişli devam etmesi üzerine; karaçam yanında dağ armudu,kızılcık ve akasya fidan dikimlerine başlandı.
Keltepe Orman İşletme Şefliği,Çerçiler Mahallesi’nde ‘Yabanıl Meyveli Tür Ağaçlandırılması’ projesi kapsamında 15 hektarlık sahada 10 bin adet yabanıl türlerde çeşitli fidan ve 35 hektar alanda ise,100 bin adet karaçam fidanı olmak üzere toplam 110 bin adet fidan dikimlerinin bitirilmesi ile birlikte çalışmaların tamamlanacağı bildirildi.
2016 yılı Mart ayı başında başlanılan yeni ağaçlandırma projesi ile ilgili bilgiler veren Keltepe Orman İşletme Şefi Ferhat Sugeçti, “Bilindiği gibi ağaç, gövdeleri ve kökleriyle suyun yamaçtan aşağıya hızla akmasını önler. Çerçiler’de insanların bile yürümekte zorluk çektiği dik ve çıplak olan alanları ağaçlandırmayı seçtik. Gerçekleştirilen bu çalışmalar sayesinde bozuk ve açıklık alanların ağaçlandırılması ve yapılan Fidan dikim terasları sayesinde yağışlı havalarda oluşan yüzeysel akışın engellenip sel baskınlarının ortadan kaldırılmasın da hedefledik.”dedi.
Çıplak yamaçlara ağaçlardan oluşan yeşil bir gerdanlık takmayı hedeflediklerini de belirten Sugeçti, “110 bin ağaç 300 bin kişinin oksijenini sağlıyor. Buradaki alana dikilecek ağaçlar Karabük’ün oksijenini sağlayacak.” diye kaydetti.

748