Doğru, Farklı Karabük Haberleri

Güncel

Karabüklü Cemali Mutlu sevk bekliyor

Karabük-BATITV

Karabük’ten 14 yıl önce Kocaeli’ne çalışmaya giden 47 yaşındaki Cemali Mutlu’nun yakınları çaresiz bekliyor

Yaklaşık üç ay önce geçirdiği beyin kanaması sebebiyle yoğun bakıma kaldırılan hasta, yattığı hastanenin tedavide yetersiz kalması sonucu 50 gündür sevk bekliyor…
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi personeli 47 yaşındaki Cemali Mutlu, yaklaşık üç ay önce yüksek tansiyona bağlı olarak geçirdiği beyin kanaması sonucu Darıca Farabi Devlet Hastanesi yoğun bakımına kaldırılmıştı. Aynı zamanda hemotolojik rahatsızlığı da bulunan hastanın, hastaneye yattığı tarihten bir ay sonra tedavisine hemotoloji servisi bulunan bir araştırma hastanesinde devam edilmesi kararlaştırıldı. Hastane yetkilileri ve hasta yakınlarının tüm çabalarına rağmen hastanın hemotoloji servisine sahip bir devlet hastanesine sevki gerçekleştirilemedi.

Sevk için beklenen uzun süreçte herhangi bir olumlu sonuç alınamayınca hasta, yakınları tarafından özel bir hastaneye nakledildi ancak bu hastanede de tedavi için yeterli olunamadı.

Başvurdukları bütün hastanelerden olumsuz sonuç alan hasta yakınları ise hastanın sevki için elerinden ne geldiyse yaptıklarını, gerekli bütün makamlara durumlarının mağduriyetini bildirdiklerini ancak hiçbir şekilde olumlu bir sonuç alamadıklarını, çaresiz bir bekleyiş içerisine girdiklerini söylüyor.

1166