Doğru, Farklı Karabük Haberleri

Güncel

Ramsey'de sendika krizi VİDEO

Karabük-BATITV

Karabük’te faaliyet gösteren Gürmen Tekstil bünyesindeki Ramsey çalışanları sendikaya üye oldukları gerekçesiyle geçtiğimiz ay işten çıkartıldı. 1650 çalışanın 400’ün üzerinde işçi, Öz İplik-İş Sendikası’na üye olunca Ramsey sendika üyelerini işten çıkartmaya başladı. 

Öz İplik-İş Sendikası Teşkilatlanma Sekreteri Kemal Sönmez Ramsey Fabrikası önünde basın açıklaması yaptı. Bugün burada Ramsey işçilerinin uğradığı hasızlığı haykırmak için, Ramsey işçisinin yıllardır maruz kaldığı insanlık dışı uygulamalara işaret etmek için toplandığını söyleyen Sönmez; "Ramsey gibi 20 ülkeye satış yapan Dünya devi bir marka yetkililerinin; bu emek karşıtı duruş ve tutarsız söylemleriyle karşı karşıya kalmak gerçekten üzücü. Küçük bir atölye iken dev bir marka haline gelen bünyesinde binlerce işçi çalıştıran bir firmanın işçiler üzerinde kurduğu baskı mekanizması şaşırtıcıdır.

Ramsey’de çalışan işçi kardeşlerimiz geçtiğimiz Temmuz ayında işyerlerinde yaşadıkları sıkıntıları giderebilmek için sendikamıza üye olmak istediklerini belirtmişlerdir. 1650 çalışandan 400’ün üzerinde işçi sendikamıza üye olmuştur. Ancak sendikal örgütlenme sürecinden haberdar olan işveren ve yetkilileri tarafından fabrikada ivedilikle sendikasızlaştırma operasyonu başlatılmış sendikamıza üye 9 işçi işten atılmıştır." dedi.

Türkiye genelinde 400 bini aşan Hak-İş üyesi işçi arkadaşımız 81 vilayette Ramsey’in sendika düşmanı olduğunu haykıracağını söyleyen Kemal Sönmez; "Öz İplik-iş Sendikası 13 ildeki tüm üyeleriyle AVM’lerdeki Ramsey mağazaları önünde eylem yapacaktır." dedi.

Ramsey önünde sendika tarafından yapılan basın açıklamasını dinlenme saati olduğu için izlemek isteyen işçilere izin verilmeyince Ramsey çalışanları kapı önünde ıslıklarla ve alkışlarla pasif eylem yaptılar.

Basın açıklaması ve pasif eylem olaysız sona erdi.

SENDİKA BASIN AÇIKLAMASI VE İŞÇİLERİN EYLEM VİDEO GÖRÜNTÜLERİ İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ

2528