Doğru, Farklı Karabük Haberleri

Güncel

Fatma Danışman'ın kireçli içme suyu açıklaması

Karabük-BATITV

Karabük ve Safranbolu ilçesinin 40 yıllık su ihtiyacını karşılayan Karasu içme suyunun sertliğini gidermek için ağır materyallerden arındıracak olan arıtma tesisi bilindiği üzere 2012 yılında düzenlenen törenle devreye alındı.

DSİ tarafından gerçekleştirilen yıllık 16 milyon m3 içme suyu kapasiteli, 17 milyon TL’ye mal olan arıtma tesis Karabük ve Safranbolu’ya yetersiz kalmaya başladı.

Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman yaptığı açıklamada şunları söyledi; "DSİ tarafından yapılan tesisteki suyun kullanımı nüfus bazında yapıldığı için üçte birini Safranbolu, üçte ikisini Karabük kullanıyor,  Karabük Üniversitesi’ne son iki yıl içinde yaklaşık 40 bin öğrenci gelmesi ve mevsimsel su kullanımda artış sorunlara neden oldu. Su kesintisi olmadan bu sorunu diğer depolardan destekle gideriyoruz. O nedenle suyun sertlik oranında artış oldu fakat bir kaç güne kadar giderilecek. Daha önce sertlik oranı yüzde 45 oranlarına yakındı, tesis açıldıktan sonra yüzde 6-7 oranına düştü son bir haftadır yüzde 12 düzeyinde" dedi.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’ne tesisin kapasitesi artırılması konusunda tüm yazışmaların tamamlandığını belirten Danışman; "Önümüzdeki günlerde tesisin yeni ünitesi açılacak" dedi.

1716