Doğru, Farklı Karabük Haberleri

Güncel

Karçel'de kriz devam ediyor

Karabük-BATITV

Karabük Vergi Dairesi tarafından yapılan açıklama ile Karabük vergi rekortmenliğinde 3. sırada yer alan Karabük’ün en büyük firmalarından, Karçel AŞ’de çalışan işçiler, taşeron işçilere hak verilmemesi ve patronun düşük ücret dayatması nedeniyle grev kararı aldı. Son anda bir anlaşma sağlanmadığı için işçiler greve çıktı.

210’u taşeron, 90’ı kadrolu olmak üzere 300 işçinin çalıştığı fabrikada, kağıt üzerinde iki firma çalışıyor gözüküyor. Karçel AŞ’nin kadrolu çalışanlarına bayram ikramiyesi, aylık ikramiye ve sosyal haklar verilirken, taşeron Yeşilçalı firması bünyesinde gözüken işçilere ise asgari ücret dışında ödeme yapılmıyor. Taşeron işçiler bu adaletsizliği gidermek için Çelik-İş Sendikası’nda örgütlenme kararı aldılar ve yılbaşında 201 işçi sendikaya üye oldu. Yeşilçalı firmasıyla yapılan sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev oylamasına gidildi. İşçilerin büyük çoğunluğu greve evet dedi ve 22 Temmuz’da greve çıkma kararı alındı.

Çelik-İş Karabük Şube Başkanı Ulvi Üngören “Uzun süredir devam eden Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde maalesef istediğimiz sonuca ulaşamadık ve uyuşmazlık zabtı tutuldu. Bundan sonraki süreçte de bir sonuç çıkmayınca grev kararı aldık. Yapılan oylama sonucunda da 183 işçi grev kararına evet dedi. Bu sebeple işçilerimizin hakkını aramak adına 22 Temmuz Salı gününden itibaren greve çıkıyoruz” dedi.

Bu gelişmeler yaşanırken işverenin de lokavt kararı alması bayram öncesi krizin yaşanmasına neden oldu. Karabük Valisi Orhan Alimoğlu ve AKP Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar’ı ziyaret ederek yardım istediler. Vali ve AKP İl Başkanına yapılan ziyaretten sonra açıklama yapılmaması dikkat çekti.

1558