Doğru, Farklı Karabük Haberleri

Güncel

Karabük Üniversite öğrencileri sonunda isyan etti

Karabük-BATITV

Karabük Üniversitesi öğrencisi Ersin Sönmez’in, Karabük-Kastamonu karayolu 100. Yıl Mahallesi kavşağında yolun karşısına geçmeye çalışırken Satılmış Eroğuz yönetimindeki 78 SP 473 plakalı kamyonetin çarpması sonucu kazada can vermesi arkadaşlarını isyan ettirdi.

Kazanın olduğu yolda daha önce de canlarının yandığını söyleyen üniversiteliler, önlem alınmasını istedi. Karabük Üniversitesi öğrencileri, “Burasını şehirlerarası yol diye trafik lambası, trafik levhası ve hız kesici kasis yok” dediler ve “Lambalar yansın yürekler değil” diye pankart açtılar.

Karabük Üniversitesi’nde eğitim gören yaklaşık 800 öğrenci yolu ulaşıma kapatarak eylem yaptı.

Kazanın meydana geldiği üniversite kampüsünün karşısından geçen Karabük-Kastamonu yolundaki kavşakta toplanan öğrenciler, trafik lambası, trafik levhası ve hız kesici kasis bulunmamasını protesto etti. ‘Daha kaç can gitmeli’, ‘Lambalar yansın yürekler değil’, ‘Dikkatsizlik sona ersin’, ‘Bir sonraki Ersin hangimiz?’, ‘Daha kaç can verilecek’ yazılı dövizler taşıyan öğrenciler, ‘Ersin Sönmez ölümsüzdür’, ‘Ersin’in katili ihmalin kendisi’ sloganları attı.

Kısa süre sonra yolu ulaşıma açan öğrencilerden Mehmet Emin Ünal, yolda önlem alınması için gerekli yerlere dilekçe ile başvurduklarını, ancak bir çalışma yapılmadığını söyledi. Ünal, “İlla bir insanın ölmesini mi bekliyordunuz ey yetkililer? En kısa zamanda bu katil kavşağa trafik lambası, levhası ve hız kesici kasisler yapılsın. Bu taleplerimiz yerine getirilmezse bu eylemlerimiz sürecek” dedi.

Melike Atmaca ise aynı yolda içinde olduğu dolmuşun devrilmesi sonucu yaralanarak 1 ay okula gidemediğini söyledi. Atmaca, “Bu ölüm kavşağı şehirlerarası yol sayıldığı için trafik işaretleri konulmamakta direniliyor. Hiç bir şey insan hayatından daha değerli olamaz. Benim başıma gelen Ersin arkadaşımızn başına daha kötü bir şekilde geldi. Yarın da sizin başınıza gelebilir. Bizler daha fazla arkadaşımızı kurban vermek istemiyoruz. Bu yol ecelimiz olmadan derhal önlemler alınsın istiyoruz” diye konuştu.

Öğrenciler daha sonra yolda önlem alınması için hazırladıkları dilekçeye imzalarını attıktan sonra dağıldılar.

1334