Doğru, Farklı Karabük Haberleri

Güncel

Tabutlu protesto

Karabük-BATITV

Karabük Vatan Hastanesi çalışanları, Hürriyet Caddesi’nde toplanarak protestoda bulundu. 7 aydır ücretlerini alamadıklarını belirten çalışanlar, yanlarında getirdikleri tabutun etrafında toplanıp, ‘Avukat tutacak paramız yok’, ‘Hizmet bizden destek sizden’, ‘Bugün bizi görmeyenleri yarın biz de görmeyiz’, ‘7 aydır açız’ yazılı dövizler taşıdı.

Sloganlarla tepkilerini gösteren grup adına konuşan hastane çalışanlarından İrem Saraç, bir süredir kendilerine verilen sözler üzerine hastaneyi ayakta tutmaya çalıştıklarını, ancak sözlerin yerine getirilmediğini söyledi. 7 aydır ücret alamadıklarını, 4 Şubat’tan itibaren de hastanenin faaliyetlerinin durdurulduğunu ifade eden Saraç, şöyle konuştu; "Biz 7 aydır maaş almadığımız için maddi gücümüz olmadığı için avukat tutacak paramız olmadığı için şu anda sömürülmekteyiz. Bizler aylardır sabırla Karabük halkına mal olmuş hastanemizi ayakta tutmak adına çabalıyoruz. Bu konuda ne siyasilerden, ne yöneticilerden, ne milletvekilerimizden hiçbir destek almaksızın hastanemizin faaliyetinin devamı için uğraşıyoruz. Değerli Karabük halkı sizlerin de desteğiyle hastanemize sahip çıkalım."

Kalabalık, basın açıklamasının ardından tabutla caddede yürümek istedi. Ancak polis engel oldu. Bunun üzerine kalabalık dağıldı.

 

1152