Doğru, Farklı Karabük Haberleri

Güncel

Mehmet Ceylan'ın Basın Açıklaması

Karabük-BATITV

Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan bugün yaptığı basın açıklamasında şimdiye kadar hiç kullanmadığı bir üslupla ve sert cümlelerle cevap verdi. Karabük AK Parti eski Milletvekili ve Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan’ın basın açıklaması; 

27 Ağustos 2013 günü Dışişleri Bakanımız Sn. Ahmet Davutoğlu’nu ilimizden uğurlama sonrasında bir yerel TV Kanalıyla yaptığımız Röportajla ilgili olarak, bir İnternet Haber Sitesinde malesef şahsımla ilgili art niyetli bir haber yapılmış bulunmaktadır.

Röportajda, Karabük Belediye Başkan Adaylığı ile ilgili soruya, özetle "Belediye Başkanlığının çok onurlu ve kutsal bir görev olduğunu, böyle bir görevin de her şeyden önce kader-kısmet işi olduğunu, bununla birlikte camiamızda yaş ve sağlık açısından benden daha müsait arkadaşlarımızın da bulunduğunu belirterek, bu konuda Teşkilatımızın en iyi değerlendirmeyi yapacağını" ifade etmiş bulunmaktayım.

Hal böyle iken, söz konusu İnternet Haber sitesinde sözlerimin içindeki "yaş ve sağlık" ifadeleri cımbızlanarak ve konu çarpıtılarak "Mehmet Ceylan Belediye Başkan Adaylığı için Yaşlı ve Hastaymış; Ya Milletvekilliği adaylığı için…?" gibi alaycı bir tavırla haber yapılması art niyetli ve çirkin bir yaklaşımdır. Güya, böylesi bir ifadeyle şahsım, hizmetten kaçan, fırsatçı bir yaklaşım içinde, külfetten ziyade nimet peşinde olan birisi olarak tanıtılmakta ve kamuoyu önünde itibarsızlaştırılmaktadır.

Değerli hemşehrilerimin yakından bildiği gibi yaklaşık 20 yıldır iyi, kötü her şart altında Karabük siyasetinin içinde, bölgeme ve hemşehrilerime hizmet etmeye çalıştım. Karabük’teki ilk siyasi adaylığım 27 Aralık 1995 seçimleridir. O zamanki değerli Parti Büyüklerimizin ve hemşehrilerimin arzusu doğrultusunda, hazırlıksız olmama rağmen milletvekili adayı oldum; seçim sonucunda DPT’deki görevime geri döndüm. Ardından 28 Şubat sürecinin yoğun yaşandığı ve o zamanki partimize her türlü baskının yapıldığı bir ortamda, hizmetten kaçmadan yine değerli hemşehrilerimin arzu ve isteği doğrultusunda bu defa Fazilet Partisi’nden seçime girerek yaklaşık 3,5 yıl Safranbolu Belediye Başkanı olarak çok şükür alnımızın akıyla hizmet ettik. Partimizin kapatılması sonrasında ise arkadaşlarımızla birlikte ilimizde AK Parti’nin kuruluşunda öncülük ettik ve o dönemde siyasi yasaklı olan değerli Genel Başkanımız ve Başbakanımıza "O artık muhtar bile olamaz" dedikleri ve mahkeme üstüne mahkemede yargılandığı bir dönemde hizmet ve dava bilinciyle arkadaşlarımızla birlikte Partimize geçerek hizmete devam dedik. Allah nasip etti, daha sonra hemşehrilerimizin teveccühü ile 2 dönem Milletvekili olarakta Karabük’e çok güzel hizmet imkânı bulduk. Şimdi ise Kalkınma Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı olarak 2 yıldır bölgeme ve ülkeme hizmet etmeye çalışıyorum.

Özetle, söz konusu haber ve arkasında yatan yorumun aksine, biz bu tür görevlerde hep hizmet ve dava bilincini esas aldığımızı ifade etmek isterim. Yani, sadece Partimizin iktidar dönemlerinde değil, en zor günlerinde, kuruluşundan ve onun öncesinden beri bu düşünce anlayışı içinde kolay-zor demeden, nimet-külfet hesabı yapmadan üstümüze düşen her görevi layıkıyla yapmanın gayreti içinde olduk.

Bu düşünce yapısı ve anlayışı içinde, Ülkemiz için büyük şans olarak gördüğümüz değerli Başbakanımızın liderliğinde, kurulduğu günden bu güne kadar ülkemize büyük hizmetler sunan Partimiz ve değerli hemşehrilerimiz, bundan sonra da bizden ne zaman ve hangi konumda bir hizmet talep ederlerse, onu en iyi şekilde yerine getirmenin gayreti içinde oluruz.

Bu duygu ve düşünce içinde, şahsımı kamuoyu önünde itibarsızlaştırmaya yönelik böylesi bir haberi kınıyor ve yapanları düzeltmeye davet ediyorum.

Değerli hemşehrilerime ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Mehmet CEYLAN
Kalkınma Bakan Yardımcısı

2821