Doğru, Farklı Karabük Haberleri

Güncel

Karabük'te Taksim Gezi Park'a destek

Karabük-BATITV

Taksim Gezi Parkında yaşanan olayları protesto gösterileri bir anda büyüyerek hükümet aleyhine protestolara dönüşürken, Taksimdeki olaylara destek artıyor. Özellikle sosyal medya aracılığı ile başlatılan organizasyonlar, sokaklara taşarken, eylemlerdeki ortak söylem  “hükümet istifa” oldu.

Karabük ve Safranbolu’da da eylemler yapıldı. Karabük’te Türkiye Gençlik Birliği tarafından organize edilen eyleme, Karabük ve Safranbolu Atatürkçü Düşünce Dernekleri, Üniversiteli gençler, KESK ve vatandaşlar destek verdi.

Yoğun bir kalabalığın olduğu eyleme katılanlar “hükümet istifa” “Tayibin hakkından Millet gelecek”, Cumhuriyet değil, AKP yıkılacak” sloganları attılar.

Karabük Belediyesi önünde toplanan gençler slogan atarak, zıplayarak, alkış tutarak hükümeti protesto ettiler. Daha sonra hep bir ağızdan 10. Yıl Marşını ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okudular. Daha sonra basın açıklaması yapıldı. Gençler adına basın açıklamasını Metehan Erdönmez okudu.

Basın açıklamasında “31 Mayıs 2013 tarihinden itibaren Türk milleti artık uykusundan uyanmıştır. AKP Diktatörlüğünün yaklaşık 10 sene boyunca yapmış olduğu baskı ve zulme karşı Türkiye Cumhuriyeti Halkı dur demek için Taksimi kuşatmıştır. Taksim Gezi Parkındaki ağaçları yıktırmamak amacıyla başlayan olaylar polis eliyle yapılan tahrik ve kışkırtmalar sonucu seyrini değiştirmiş ve Türkiye cumhuriyeti halkını vatan savunmasında bir araya getirmiştir. Yıllardır vatanseverlere, yurtseverlere, Atatürkçülere, Türküne, Kürdüne, Lazına, Çerkezine AKP eliyle polis tarafından uygulanan şiddet Taksim Gezi Parkında ve bununla birlikte tüm Türkiye’de iyiden iyiye haddini aşmış, pervasızlaşmıştır. Bu olay Yalnızca iki ağacın kesilmesi olayı değildir. Bu olay Türk Milletinin örgütlü mücadelesidir. Taksim Gezi Parkında yaşananlar bir tarihtir. 3 Mart ne kadar gerici bir ayaklanma ise, 31 Mayıs’ta o kadar ilericidir. Türk milleti Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığı görevle kendini kurtarıcısı olmuş, zulmeden diktatör karşısında gereğini yerine getirmektedir. Mustafa Kemal Atatürk’e ayyaş diyen, halkına günlerdir zulmeden. Reyhanlı’daki olaylarda katil çetelerini savunan,  vatan topraklarını yabancı sermayeye peşkeş çeken bir iktidar yıkılmaya mahkumdur. Türkiye Cumhuriyetinde görevli Polis Memurları iktidarın maşası haline gelmiş kendi halkına zulmetmektedir. Taksim gezi parkında başlayan ve tüm Türkiye’yi saran olaylarda Polis tarafından insanlık suçu işlenmektedir. İktidarın meşrutiyeti halk gözünde 31 Mayıs tarihinden itibaren sona ermiştir. Buradan tüm Polis memurlarına çağrımızdır, derhal görevinizden ayrılın. Daha fazla Cumhuriyet karşısında iktidarın maşası halini almayın. Toplum Polisi olarak sizlerin göreviniz halk ile beraber vatan mevzisinde yer almak, Cumhuriyeti, onu yıkmak isteyen emperyalist devletlere, faşist ve gerici iktidara karşı savunmaktır” dendi.

Daha sonra topluluk yürüyüşe geçti. Sloganlar atarak yürüyen kalabalık daha sonra olaysız dağıldı.

10226